Pripadnici Streljačkog kluba „Akademac“ sa Vojne akademije na opštini Voždovac učestvovali su na Prvenstvu Srbije za seniore i seniorke, vazdušnim oružjem, koje je ovog vikenda održano u Nišu, u vazdušnoj streljani sportskog kompleksa „Čair“.  

Prvog dana takmičenja na programu su bila takmičenja vazdušnim pištoljem u olimpijskoj disciplini mešovitih parova u kojoj prema pravilima jedan klub može prijaviti maksimalno dva mešovita para. Nakon kvalifikacija, u meču za zlatnu medalju plasirao se prvi par Streljačkog kluba „Akademac“, u sastavu Dimitrije Grgić i Jasmina Milovanović, koji je izgubio od mešovitog para beogradskog policajca  Damir Mikec-Biljana Markoš.  U meč za bronzanu medalju plasirali su se Katarina Malinić i Saša Mudrinić koji su svoj meč izgubili od mešovitog para Streljačke družine „Kikinda“ i tako zauzeli 4. mesto.

Drugog dana takmičenja u finalu individualnih nadmetanja olimpijske discipline vazdušni pištolj u kategoriji seniora, Streljački klub „Akademac“, imao je tri predstavnika. Najuspešniji je bio Dimitrije Grgić kome je pripala srebrna medalja. Luka Milošević učenik Srednje stručne vojne škole zauzeo je petu poziciju, dok je Saša Mudrinić zauzeo osmu poziciju. U ekipnom plasmanu ekipa seniora u sastavu Dimitrije Grgić, Luka Milošević i Saša Mudrinić, osvojila je drugo mesto iza ekipe streljačkih sportova „Policijac“, sa zaostatkom od svega pet krugova.  Jasmina Milovanović, olimpijka iz Tokija 2022. godine stala je na korak do medalje zauzevši četvrtu poziciju u finalu discipline vazdušni pištolj u kategoriji seniorki.

Streljački klub „Akademac“, čiji su pripadnici vojna lica sa teritorije Voždovca, duži niz godina je u samom vrhu srpskih streljačkih klubova i gotovo svake godine nas obraduje sa mnoštvo medalja u svim kategorijama Prvenstava Srbije. Učešće na ovom takmičenju realizovano je uz podršku Sportskog saveza opštine Voždovac kroz godišnji program SK „Akademac“ koji se sufinansira iz gradske opštine Voždovac.