Sportski savez Gradske opštine Voždovac osnovan je na Osnivačkoj skupštini 01.07.2015. godine održanoj u zgradi Opštine Voždovac, Ustanička 53.

Osnivači SS GO Voždovac su: Fudbalski klub ''Zmajevi'', Klub borilačkih sportova ''Beograd'' i Šahovski klub ''Tadić''.

Posle skoro tri godine rada na omasovljavanju članstva i ustrojavanju dokumentacije saveza, a posle podnošenja molbe za prijem u članstvo SS GO Voždovac je primljen, odlukom Izvršnog odbora broj 137 od 20.06.2018. godine, u članstvo Sportskog saveza Beograda; a 08.08.2018. godine na sednici Odbora za hitna pitanja Upravnog odbora, u Sportski savez Srbije.

Prva aktivnost Sportskog saveza GO Voždovac je bila na obezbeđivanju uslova za organizaciju školskih sportskih takmičenja u 2018. godini i za formiranje kancelarije saveza, što je uspešno realizovano uz saradnju Udruženja pedagoga fizičke kulture Voždovac i finansijska sredstva koja je u potpunosti obezbedila Gradska opština Voždovac.

Stalni zadatak SS GO Voždovac je omasovljavanje članstva koje sada brojno i ima 51. člana iz: fudbala, fucala, borilačkih sportova, rukometa, šaha, rekreacije, ragbija, bridža itd.
 
Izvršen je izbor godišnjih programa za 2019. godinu i kategorizacija članova za 2019. godinu.

Delovanje SS GO Voždovac će u buduće biti na stvaranju uslova za zadovoljavanje potreba građana opštine Voždovac za bavljenjem sportom.