Evropsko klupsko prvenstvo u Solunu

Takmicari tekvondo kluba Banjica, poslednjeg vikenda, na evropskom klupskom prvenstvu u Solunu, Grcka, osvojili su 2 bronzane medalje u kadetskoj konkurenciji.

Ucestvovali su Katarina Jaksic do 37kg, Vesna Ajdukovic do 59kg i Dimitrije Ajdukovic do 65kg, svi ovi takmicari zive na opstini Vozdovac. Vesna i Dimitrije Ajdukovic su osvojili bronzane medalje, dok je Katarina Jaksic porazena u 2 kolu.

Ovim rezultatom je tekvondo klub Banjica je jedini tim iz Srbije koji je osvojio 2 medalje u kadetskoj konkurenciji od 2000 takmicara, koliko je bilo na turniru.

Potsetićemo se da su gore navedene takmicarke TK Banjica, na predhodnom odrzanom evropskom prvenstvu, za kadete, u Španiji u decembru 2018 g. predstavaljajuci nacionalni tim Srbije, takodje osvojile 2 bronzane medalje i to Vesna Ajdukovic 3 mesto u kategoriji 59kg i Katarina Jaksic 3 mesto u kategoriji 33kg.

 

 

 

Državno prvenstvo

Na upravo završenom Državnom prvenstvu za kadete, tekvondo klub Banjica je zauzeo drugo mesto u generalnom plasmanu u kadetskoj selekciji.

Nas klub je predstavljalo 7 takmičara od kojih su Vesna Ajdukovic, Katarina Jakšić i Dimitrije Ajdukovic uzeli zlatne medalje, Andjela Šare i Darija Stanišić su se okitile bronzanim medaljama, dok su Natalija Rajcevic i Anika Gladovic ovaj put bez medalja.

Jako smo ponosni i srećni na učinak naših takmičara, posebno što su osvajači zlatnih medalja, dodatnim bodovima, učvrstili svoje pozicije za odlazak na svetsko kadetsko prvenstvo.