Sportski savez Gradske opštine Voždovac održao je danas svoju redovnu četvrtu sednicu Skupštine u svečanoj sali Ustanove „Voždovački centar – Šumice“, u prisustvu velikog broja članova i predstavnika sportskih organizacija, udruženja i klubova.

Predsednik SS GO Voždovac Radenko Stevović je po usvajanju dnevnog reda i izboru radnih tela, istakao da je Savez primljen u Sportski savez Beograda i Sportski savez Srbije. Takođe je naglasio značaj podrške koju Savez dobija od opštine Voždovac, bez čije pomoći bi bilo teško ostvariti brojne rezultate, po kojima ovaj opštinski savez prednjači u Beogradu.

U ime predsednika opštine Voždovac skup je pozdravio Vladimir Vasić, zahvalivši se na dobroj i uspešnoj saradnji u godini koja je na isteku. On je podsetio da Opština sve više ulaže u uređenje sportskih centara, promoviše sport, zdrave životne navike, pogotovo najmlađih i organizuje brojne sportske manifestacije i takmičenja tokom godine.  On je naveo da je Opština prepoznala značaj Sportskog saveza opštine Voždovac i u 2018. godini mu dodelila status organizacije od posebnog značaja. Stoga je donet i Pravilnik o sportu kojim se zadovoljavaju interesi i potrebe građana, a Savezu omogućava da bude predlagač godišnjih programa i projekata u oblasti sporta. Opština će i u narednoj 2019. godini podsticati klubove, udruženja i sve sportiste da ostvaruju još bolje rezultate, kako na opštinskom, tako i na gradskom, republičkom i međudržavnom nivou.

Skupština SS GO Voždovac je usvojila izveštaj o radu za 2018. godinu, finansijski izveštaj, kao i Plan rada za 2019. godinu koji, između ostalog, predviđa i dodelu nagrada „Sportista godine“ i „Sportski radnik godine“.