Naši juniorski takmičari su nastavili svoj niz dobrog uspeha na državnom prvenstvu, pa je tako Vesna Ajduković drugi put zaredom proglašena za najbolju juniorku u državi, dok je njen brat Dimitrije Ajduković popravio učinak od prošle godine i ove godine je bio takođe državni prvak u kategoriji do 78kg, Katarina Jakšić je ove godine bila treća u kategoriji do 49kg.

Kada su seniori u pitanju, Vanja Jakšić je u jakoj konkurenciji osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 58kg, a Jana Velimirović, kojoj je ovo bilo prvo državno prvenstvo osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 62kg.

U kadetskoj kategoriji zlatnim medaljama su se okitili Jana Vladov i Anđela Pavlićević koja je ujedno bila i najbolja u takmičarka u B klasi, srebrne medalje su uzeli Anita Alić i Mateja Milovančević, dok su bronzane medalje osvojili Teodora Marković, Nikolina Tadić, Andrija Mekić.

U A klasi, u izuzetnoj teškoj kadetskoj konkurenciji do 55kg, Anđela Šare je, popravila prošlogodišnji učinak i posle 3 dobijena meča bila prva i kući ponela zlatnu medalju kao državni prvak.

Kada su najmladji takmičari u pitanju, osvajači medalja u pionirskoj kategoriji su: Nadja Ralić koja je posle 3 meča osvojila zlatnu medalju, kao i Sara Živanović, koja je prvi put izašla na boriliste, srebrnim medaljama su se okitili Andjela Nikolić i Novak Šoškić, a bronzanim Maksim Šare, Nikolina Popović i Sara Stojić.

Naši juniori su nastavili da nižu uspehe i na inostranim turnirima, pa je tako Vesna Ajduković, na 3. Multi Evropskim Igrama, u Sofiji, u izuzetnoj teškoj kategoriji, bila prinuđena da, zbog povrede, preda finalnu borbu i time osvoji srebrnu medalju čime je pored svoje klupske drugarice, Katarine Jakšič, obezbedila plasman na Festival evropskih olimpijskih igara mladih, koji će se održati sledeće godine u Banskoj Bistrici.