Streljački klub „Akademac“ najuspešniji beogradski klub i drugi na rang listi Streljačkog saveza Srbije za 2020. godinu

Streljački savez Srbije objavio je rang liste najuspešnijih klubova i pojedinaca za 2020. godinu na kojoj je Streljački klub „Akademac“ zauzeo visoko drugo mesto, dok se čak četvoro članova našlo na pojedinačnim rang listima najuspešnijih za 2020. godinu.

Do najboljeg plasmana voždovačkih streljačkih klubova u istoriji, strelci „Akademca“, stigli su osvojivši 483,3 bodova na takmičenjima koji se boduju Pravilnikom za izbor najuspešnijih klubova i strelaca Streljačkog saveza Srbije. U godini za nama nizali su se uspesi „Akademaca“ na domaćoj i međunarodnoj sceni, odbranjena je šampionska titula u disciplini pištolj središnjeg paljenja na Prvenstvu Srbije, osvojena šampionska titula u disciplini mešovitih parova na Prvenstvu Srbije, postignuta su dva državna rekorda i osvojeno je više od 30 pojedinačnih i ekipnih medalja. Kao članovi reprezentacije Srbije, strelci „Akademca“, osvojili su dve ekipne medalje na Evropskom prvenstvu u Vroclavu.

Na pojedinačnim rang listama najuspešnijih strelaca u 2020. godini našli su se u kategoriji puška seniori, Milenko Sebić - 2. mesto, u kategoriji pištolj seniorke, Jasmina Milovanović – 3. mesto i u kategoriji pištolj seniori, Dimitrije Grgić – 3. mesto i Petar Nikolić – 4. mesto.

Potvrda velikog uspeha stigla je i od Streljačkog saveza Beograda koji je Streljački klub „Akademac“ proglasio za najuspešniji beogradski klub u 2020. godini.

Dodela priznanja od strane Streljačkog saveza Srbije biće realizovana krajem januara na kojoj će biti uručena priznanja i pehari za najuspešnija tri kluba na rang listi, dok će najuspešnijim pojedincima biti uručena priznanja „Strelac godine“ Streljačkog saveza Srbije. Dodelu priznanja Streljački savez Beograda realizovaće tradicionalno na redovnoj sednici skupštine početkom februara.