28. 05. 2022. godine održano je Prvenstvo Srbije za starije pionire u "hramu" džudoa, UVC "Šumice". Naše mlade takmičarke ostvarile su zapažene rezultate.

1. Lena Prljić, nakon tri pobede, došla je do finala, ali je u toj borbi za zlato nažalost izgubila i time se okitila srebrnom medaljom. Ovo je za nju, a samim tim i naš klub, veliki uspeh, obzirom da je tek prve godine starija pionirka, ali i nova težinska kategorija (-40kg), tako da od Lene tek možemo puno očekivati u narednom periodu.

2. Lucia Pavić ostvarila je briljantan uspeh osvojivši titulu šampiona, odnosno zlatnu medalju u kategoriji -63kg. Lucia je takođe prve godine starija pionirka i za nju je ovo nova težinska kategorija. Lucia je pobedila u 4 borbe maksimalnim rezultatom (Ipon), čime je potvrdila da u toj kategoriji ona ima potpunu dominaciju. Takođe, Lucia je učinila Upravu kluba i trenere veoma ponosnim.

Čestitamo na ostvarenim rezultatima. Sportski savez GO Voždovac i Džudo klub "Voždovac" je ponosan i verujemo da još bolje rezultate možemo tek očekivati od ove dve mlade nade, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.