Veliki ragbi spektakl u Beogradu

Poštovani,

Ovim putem Vam upućujemo poziv na konferenciju za medije koja će se održati u četvrtak 06.06.2019. u Pres centru na Stadionu Kralj Petar Prvi (Stadion FK Rad) na Banjici, ul. Crnotravska bb, sa početkom u 10:00č.

Tokom vikenda 08-09. juna Banjica će biti centar evropskog ragbija, obzirom da će se okupiti ragbisti iz 17 evropskih država.

Juniori će se takmičiti za Trofej Beograda, koji se održava u organizaciji Ragbi saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda. Na Trofeju Beograda će učestvovati reprezentacije Srbije, Hrvatske i Mađarske, ali i selekcija Grada Beograda i klubovi HARK Mladost iz Zagreba i Estergom Vitezeki iz Estergoma, Mađarska.

Seniorske reprezezentacije učestvuju na pretkvalifikacionom turniru u ragbiju za Olimpijske igre Tokio 2020, Ragbi Europe konferencija 1. Učestvovaće 16 reprezentacija: Srbija, Mađarska, Kipar, Moladvija, Turska, Slovenija, Monako, Austrija, Finska, Slovačka, Švajcarska, Andora, Norveška, Crna Gora, Lihtenštajn i Holandija. 

Prvog dana turnira u subotu  08. juna, utakmice počinju u 10 časova ujutru i biće odigrano ukupno 24 utakmice koje će se trajati tokom celog dana. Takođe, u subotu 08. juna održaće se i Trofej Beograda za juniore. Početak turnira je zakazan za 11 časova. 

Prvog dana turnira će nastupiti sve ukupno 21 ekipa i učestvovaće preko 300 sportista iz 17 evropskih država.

Drugi dan turnira, 09. juna, utakmice počinju u 09 časova ujutru, igraju se takođe tokom celog dana, biće 24 utakmice i završavaju se finalnom utakmicom koja počinje u 18:45 časova, nakon čega sledi ceremonija dodele pehara i medalja i zatvaranje turnira. 

Ovaj turnir je ujedno i najveći ragbi događaj u našoj zemlji do sada organizovan, a održava se uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kompanije „Mozzart“, kao i Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda pod čijim pokroviteljstvom se održava turnir Trofej Beograda za juniore.

Pozivamo sve ljubitelje ragbija i sporta da dođu na stadion Kralj Petar I na Banjici 08. i 09. juna, da podrže naše reprezentativce i uživaju u ovom velikom međunarodnom sportskom spektaklu koji se održava u Beogradu.

Ragbi savez Srbije i Ragbi klub Rad