U organizaciji Opštine Voždovac i Sportskog saveza Voždovac, a u saradnji sa Konjičkim klubom „Aleksandar“ iz Pinosave i ove godine je organizovan program u okviru kojeg se koristi interakcija sa konjima kao osnova za rad sa decom i osobama sa smetnjama u razvoju i bez njih, uključujući i decu i osobe sa fizičkim kongitivnim i emocionalnim teškoćama.

U besplatnoj akciji „NA KONjSKIM LEĐIMA DO ZDRAVOG RAZVOJA“ koja je namenjena deci sa smetnjama u razvoju, kao vid terapije i rehabilitacije učestvovala su deca sa Voždovca, a sa njima su radili treneri Kluba „Alekandar“, defektolog i asistent.

Ovakav vid vežbanja odvijaće se svakog utorka i petka, a svi zainteresovane mogu da se prijave do kraja jula na telefon 063/401-414, Konjičkom klubu „Aleksandar“ (Ulica 3. nova broj 87) u Pinosavi.

Terapija uz pomoć konja se koristi za terapiju osoba sa neurološkim smetnjama ili bolestima kao što su cerebralna paraliza, nemogućnost hodanja ili problem sa održavanjem ravnoteže, kao i u tretmanu autizma, poremećaja u ponašanju ili psihijatrijskih oboljenja. Ovakva terapija poboljšava efekte metoda lečenja tradicionalne medicine, poboljšava emotivno stanje i kvalitet života osoba sa smetnjama u razvoju.