Tradicionalni fudbalski turnir za amaterske seniorske fudbalske klubove „Trofej Voždovca“, koju petu godinu organizuje Gradska opština Voždovac u saradnji sa Fudbalskim savezom Beograd, počinje u četvrtak, 2. avgusta u Pinosavi, a završava se finalnim takmičenjem 12. avgusta na stadionu FK „Voždovac“. Danas je u prostorijama Voždovačkog centra „Šumice“ organizovano javno izvlačenje za turnir „Trofej Voždovca“ 2018.

U grupi A u Pinosavi igraće fudbalski klubovi: Pinosava, Avala, Heroj polet i Torlak. U  grupi B u Ripnju takmičiće se: Minel, Rekreativo 011 i Zuce.

Žrebanju su prisustvovali član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu Milan Todić, direktor turnira i predsednik Sportskog saveza GO Voždovac Radenko Stevović, predstavnik FK „Voždovac“ Nikola Radivojević i predstavnici svih sedam fudbalskih klubova.

Todić se zahvalio Domu zdravlja i MUP-u jer se njihovim profesionalnim angažovanjem utakmice održavaju po poropozicijama Fudbalskog Saveza Beograda. Takođe je svim učesnicima poželeo puno sportske sreće.