Mladi strelci voždovačkog streljački klub  „Akademac“ sa Vojne akademije učestvovali su na Prvenstvu Srbije za kadete i mlađe juniore u Smederevu na kome nastavili niz sjajnih rezultata osvojišvi dve ekipne šampionske titule, jednu ekipnu vicešampionsku titilu i jednu individualnu srebrnu medalju.

U disciplini vazdušni pištolj, u kategoriji kadeta, ekipa u sastavu Luka Milošević, Aleksa Stojković i Nikola Veljković osvojila je titulu šampiona Srbije za 2021. godinu i svojim rezultatom od 1582 kruga postavila novi državni rekord koji je od 2015. godine bio u vlasništvu strelaca SK „Kolubara“ iz Lazarevca. U individualnoj konkurenciji Luka Milošević osvojio je srebrnu medalju.

Ekipa voždovačkog Streljačkog kluba „Akademac“ u sastavu učenika Vladimira Ćurčina, Luke Miloševića i Alekse Stojkovića takođe je trijumfovala u starosnoj kategoriji mlađih juniora i tako pored do sada osvojenih titula u kadetskoj i juniorskoj kategoriji dodala i tutilu šampiona Srbije za 2021. godinu u kategoriji mlađih juniora.

U disciplini vazdušni pištolj, u kategoriji mlađih juniorki, na korak do šampionske titule stala je ekipa u sastavu Jovane Radovanović, Helene Miščević i Jovane Milošević koja je sa rezultatom od 1051 krugom i zaostatkom od svega dva kruga za prvoplasiranim mlađim juniorkama SD „Novi Sad 1790“ zauzela drugo mesto.

Prvenstvo Srbije za kadete i mlađe juniore bilo je do sada najmasovnije takmičenje u istoriji srpskog streljaštva na kome je u dva dana takmičenja na liniju gađanja smederevskog strelišta izašlo čak 258 strelaca iz 40 domaćih klubova.