Sofia Open 2019

Proteklog vikenda, je održan turnir G1 ranga Sofia Open, u glavnom gradu Bugarske, na kojem je bilo prijavljeno 978 takmičara.

Tekvondo klub Banjica je otišao sa 4 kadeta i jednim juniorom, od kojih su Vesna Ajdukovic i Dimitrije Ajdukovic uzeli zlatne medalje, čime su potvrdili uspeh i povećali broj bodova na rang lista.

Andjela Šare je nakon uzbudljivog kvalifikacionog meča, izgubila u četvrtfinalu, dok je Katarina Jakšić ovaj put iz prvog meča izašla poražena od kasnije drugoplasirane iz njene kategorije, baš kao i njen stariji brat Vanja Jakšić.

Ovim učinkom TK Banjica je na ovako velikom međunarodnom turnir zauzela treće mesto u sveukupnom plasmanu u kadetima. 

Izuzetno smo zadovoljni, ali tek predstoji veliki rad pred nama i pripreme za svetsko kadetsko prvenstvo. 

 

Državno prvenstvo za pionire i juniore

Na prvenstvo Srbije za pionire i junire u borbama, 04.05.2019. učestvovalo je 525 takmičara iz 56 klobova. 

U konkurenciji pionira A 8-9 god. naš klub je zauzeo 3 mesto, na čelu sa Maksimom Šare koji je u konkurenciji do 39kg, nakod dve borbe, zauzeo prvo mesto i osvojio zlatnu medalju, dok je u juniorskoj konkurenciji Vanja Jakšić do 45 kg, takođe osvojio zlatnu medalju. Pored Maksima i Vranje, tekvondo klub Banjicu je predstavljalo još 8 pionira, od kojih su Marta Ilić i Dušan Stavrov osvojili drugo mesto, dok su Ana Cvejić, Novak Šoškić, Pavle Radomirovic i Veljko Petrović osvajači treceg mesta, dok su ovaj put bez medalja Dunja Popović i Dušan Radiša. Jako smo ponosni na naše najmlađe takmičare i  čestitamo im na uspehu , posebno što je nekima ovo bilo prvo takmičenje u A klasi.