Opština Voždovac organizuje besplatnu obuku plivanja u trajanju od šest meseci za voždovačke predškolce ( decu rođenu 2016. i 2017. godine) na bazenima SC "Voždovac“ na Banjici.

Obuka počinje u subotu, 11. marta 2023. godine i odvijaće se vikendom, u terminima od 8:40 do 10:40 časova. Sportski savez Opštine Voždovac u saradnji sa PU "Čika Jova Zmaj" prikupio je prijave predate u vrtićima i pripremio operativni plan rada sa mališanima.

Većnik za sport GO Voždovac, Aleksandar Maksimović kaže da je odziv veliki i da je ova akcija još jedna u nizu pokazatelja koliko mališani vole sport.

- Još jednom je opština Voždovac na čelu sa predsednicom Ivanom Tomić prepoznala važnost sporta za najmladje. Drago mi je što možemo deci da izmamimo osmehe na lica dok rade nešto korisno i zdravo za svoje telo. Veliki broj njih će imati priliku da uči ili usavrši plivanje i trudićemo se da i u budućnosti na sličan način aktiviramo decu da se bave sportom - poručio je bivši reprezentativac Srbije u rvanju, Aleksandar Maksimović.